zaterdag 8 september 2012

Hoe kies je een domeinnaam - Tips voor starters

Wat is een domeinnaam?Twee tips voor het nemen van de belangrijkste beslissing betreffende het merk voor jouw online business

Een website zonder web-adres bestaat niet. Als mensen een web-browser openen, moeten ze een adres intypen om op jouw site te belanden. Het belangrijkste deel van dit adres is de DOMEIN NAAM.

Iedereen gebruikt elke dag, bewust of onbewust, domeinnamen. Je email adres bestaat uit 2 delen nl.
1. een gebruikersnaam geplaatst voor het @ symbool
2. een domeinnaam achter het @ symbool
Voorbeelden zijn gebruikernaam@gmail.com of gebruikersnaam@hotmail.com
Heb je je eigen domeinnaam, dan gebruik je bv. Fatima@unitedstarterts.com


Het kiezen van een domeinnaam is een Merk beslissing
Je domeinnaam representeert een groot deel van wie je bent op het web, en een goed gekozen naam zal bijdragen aan de opbouw van je MERK. Het is het eerste contact tussen jou en je klanten.
Kies je een domeinnaam goed, dan zullen je klanten je makkelijk kunnen vinden, evanals je producten en diensten.

Domein naam tip:
Gebruik indien mogelijk je merknaam of bedrijfsnaam als domeinnnaam
Als je een naam kunt registreren die hetzelfde is als je merk, bedrijf of je eigen naam, pak deze dan en gebruik hem. Verder kies je in Nederland voor de uitgang .nl en evtl. de uitgang .com

Hou je domeinnaam en je bedrijfsnaam consistent. Zeg me je bedrijfsnaam en in principe moet ik dan je web-adres kunnen vinden door er gewoon .nl of .com achter te plaatsen.

Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat veel namen al vergeven zijn of opgekocht zijn door slimme handelaren. Misschien moet je creatief worden om een goede naam te vinden.
Ben je een starter of heb je een bedrijf aan huis dan is het nog eenvoudig om de naam van je bedrijf overeen te laten komen met een beschikbare domeinnaam.

Domein naam tip:
Zorg voor een naam die als hij uitgesproken wordt gelijk is aan het geschreven woord. Vermijd, zo mogelijk, verbindingstekens in de domeinnaam.

Geen opmerkingen: