zaterdag 29 november 2014

Omvormers voor Zonnepanelen | Trends en Prijzen 2014

De markt voor zonnepanelen blijft veranderen. In 2014 zijn de prijzen van zonnepanelen (op basis van de grootste fabrikanten, zoals Yingli, JA Solar, Trina e.d.) slechts weinig veranderd ; de prijs per Wattpiek is in geringe mate gedaald en de kwaliteit is continue verbeterd.
Op het gebied van de omvormers verandert er veel. Naast de bekende string-omvormers (o.a. SMA, OMNIK, Goodwe,  Diehl AKO, Steca, Samilpower, Power One e.d.) zijn de systemen, waarbij de opbrengst per paneel gemonitored wordt en geoptimaliseerd in 2014 sterk opgekomen. Voor Nederland en Belgie moeten we dan denken aan het merk SolarEdge met 1 optimizer per paneel.  Hiertoe horen ook de micro-omvormers van Enphase, ENECSYS en APS.
String omvormers zijn het goedkoopst, gevolgd door omvormers met optimizers. Micro-omvormers zijn het duurst.

Behalve de blauwe en zwarte panelen zijn sinds enige jaren de CIS panelen (dunne film panelen) van het merk Solar Frontier niet meer weg te denken.
SolarWindBioShop, de experts uit het zuiden van het land, heeft met haar vaste leveranciers afspraken kunnen maken over speciale eindejaars aanbiedingen voor haar klanten en fans.
Meer op Inverters-Omvormers en Marktplaats.

Heel interessant zijn de aanbiedingen van Diehl AKO (Platinum) en SamilPower (SolarRiver).
Omvormers zijn steeds vaker van aziatische makelij. De interne aziatische markt groeit snel, zodat door grotere productie aanzienlijke prijsvoordelen behaald worden. De combinatie van europese technologie en productie in alge loonlanden laat u maximaal profiteren.
Mrs WdF Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: