zondag 25 januari 2015

Hoe kies je tussen Optimizers, Micro-omvormers en String-omvormers in 2015

De vele aanbieders op het gebied van solar systemen en de enorme wereldmarkt voor zonne-energie staan garant voor constante vernieuwing.
Zaken voor enige jaren nog onmogelijk leken, beschouwen we vandaag als standaard.


Voor meer over de ontwikkelingen op het gebied van omvormers
kijk eens op de blogpost SolarWindBioShop

Onderstaand een klein detail van deze post
Wat zijn de voordelen van micro-omvormers. Volgens Enphase, de pionier en marktleider op dit gebied, is de zwakste schakel in elk systeem de omvormer. Gaat hier iets fout, dan ligt het hele systeem plat.  De invloed van een micro-omvormer (1 omvormer per zonnepaneel) die uitvalt op de opbrengst van het systeem is minimaal. De kapotte omvormer kan gerepareerd of vervangen worden tijdens het normaal ingeplande onderhoud i.p.v. een urgente reparatie. Het repareren van een Enphase micro-omvormer is erg simpel in vergelijking met het vervangen en onderhouden van een conventionele string-omvormer.  Er is geen speciaal personeel, apparatuur of gereedschap voor nodig.  De micro-omvormer produceert veilige wisselstroom en het modulaire ontwerp maakt snelle en gemakkelijke vervanging met gebruikmaking van basisch gereedschap mogelijk.
Bovendien monitered de micro-mvormer continue de prestatie van het PV moduul. De tijd dat een  zonnepanelen systeem  “in de lucht” is, is met gebruikmaking van Enphase micro-omvormers meer dan 99,8 procent. Dit is vooral van belang voor grote commerciĆ«le installaties.

Het Enphase Systeem is meer dan een innovatie. Het is een complete oplossing om solar systemen eenvoudiger en intelligenter te maken, zowel voor installateurs als eigenaren.  Meer productie, optimalisering per paneel, bewaking per paneel


Geen opmerkingen: