zondag 15 maart 2015

Waarom zonnepanelen financieren

Financieren van zonnepanelen blijft een interessante optie. Een financiering is meestal na 10 jaar afgelost, terwijl een zonnepanelen installatie meer dan 25 jaar gratis energie levert. De energiebesparing met een solar systeem is veel hoger dan de huidige lage rente en aflossing op uw lening. U profiteert direct van een maandelijks voordeel.


Bovendien profiteert u van de waardestijging van uw woning en hebt u geen last meer van de jaarlijkse verhogingen van de stroomprijs. Kies daarom bij voorkeur voor zwarte panelen voor een esthetisch mooi uiterlijk indien de zonnepanelen in het zicht komen te liggen.

Er zijn enige mogelijkheden nl
-          DUURZAAMHEIDSLENING.
Om investeringen in duurzame energie te bevorderen bieden een aantal provincies en gemeenten een duurzaamheids lening aan.  Hiermee kunt u tegen een zeer laag rentetarief investeren.  Kijk op de sites www.energiesubsidiewijzer.nl en www.svn.nl 
-          HYPOTHEEK.  Heeft u net een nieuwe woning gekocht of bent u van plan uw hypotheek over te sluiten denk dan eens na over de mogelijkheid zonnepanelen aan te schaffen.
-          GROENE LENING. Steeds meer banken gaan zich toeleggen op groene financieringen bv. GreenLoans ( www.greenloans.nl ). Diuurzame leningen met lage rente.

-          ENERGIEBESPAARFONDS. Het is tevens mogelijk om via het energiebespaarfonds een energiebespaarlening af te slluiten. Deze lening moet worden aangewend om te investeren in energiebesparende maatregelen voor uw woning.  Voorwaarde is dat maximaal 50% van de lening mag worden aangewend voor zonnepanelen (beste besparing… isolatie).

Geen opmerkingen: