woensdag 7 april 2010

Een goede business strategie is het halve werk voor de startende ondernemer


Business strategie nr. 1
Je hoeft niet eerst iets uit te vinden om succesvol te zijn.


Een grote uitvinding of een groot idee is geen voorwaarde om succesvol te zijn als ondernemer. Doe je huiswerk en kijk naar produkten of ideeen die er al zijn en zoek uit wat er aan ontbreekt - waar een onvervulde behoefte aan is. In ’t kort: presenteer iets zodanig dat het tegemoet komt aan een al bestaande behoefte (Dr. Farrah Gray)


Business strategie nr. 2
Wordt creatief. Begin uw bedrijf op een andere manier en wees creatief. Wacht niet af tot er een financiering beschikbaar is. Gebruik je boerenverstand en zoek naar een manier om je produkt nu aan de man te brengen en nu te verkopen.


Als je je produkt of dienst nu niet kunt verkopen is er een goede kans dat het ook niet lukt als je veel geld te besteden hebt. Financiering is dus niet de critische faktor. (Harv Eker)


Business strategie nr. 3
Leen geloofwaardigheid. Als je je bedrijf start, heb je nog geen geloofwaardigheid aan je zijde. Daarom is het belangrijk je te omringen met goede adviseurs , mentors en partners.


Als het loopt als een eend, praat als een eend en altijd rondhangt bij andere eenden…. Wat denk je dan dat het is… voor iedereen is het ook gewoon een eend! Je kunt uitstekend gebruik maken van de geloofwaardigheid van je mentor en zakenpartners todat je je eigen status hebt opgebouwd (de lattaro Mc Neal).


Meer over strategie, innovatie en financiering op de sites van Starterplaza en UnitedStarters.


Mrs Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: