woensdag 7 april 2010

Vroegpensioen kost verstand en levert niks op



Eerder stoppen met werken maakt dommer. Uit diverse onderzoeken in binnen- en buitenland is gebleken dat eerder stoppen met werken ( bv. met 60 of 65 jaar) een oorzaak is van verstandelijke achteruitgang. Met onze huidige levensverwachting in de westerse wereld is er weinig noodzaak om vroegtijdig te stoppen met werken.

Werken op hogere leeftijd houdt het verstand fit. Je sociale aanzien blijft op peil en het internet heeft het mogelijk gemaakt om bv. een “ home business” vanuit je eigen woonkamer of garage te runnen - parttime en zonder grote investeringen. Een behoorlijk aantal bedrijven in binnen- en buitenland is gespecialiseerd in bemiddeling. Een bijkomend voordeel is dat internet-activiteiten voor een groot deel geautomatiseerd kunnen worden middels auto responders.
De oudere werknemer kan meestal putten uit een rijke ervaring in het bedrijfsleven en zal dus op hogere leeftijd zijn kennis en in minder mate zijn fysieke kracht moeten aanwenden voor het bereiken van resultaten. Het extra geld wat je ermee verdient, kun je vrij besteden voor een extra vakantie, het verwennen van je echtgenoot/echtgenote en je kinderen of kleinkinderen.
Kijk uit , wie met pensioen gaat zet ook een deel van zijn hersens in ruststand.

Voor het starten van een eigen internet bedrijf geeft UnitedStarters , de experts , goed en deels gratis advies.

Leo Verkoelen en partners

Geen opmerkingen: