donderdag 7 november 2013

Het limburgse landschap zonder zonnepanelen is verleden tijd

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug in minder dan 5-7 jaar. Daarom kiezen ook in Limburg steeds meer particulieren en bedrijven voor een eigen zonnestroom systeem.Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Er zijn niet veel dingen die zo lang meegaan.

Zelf investeren in energie of beleggen bij een bank
Het financieel rendement op basis van 25 jaar is meer dan 9%. Dit is zonder rekening te houden met de prijsstijging van elektriciteit en inclusief het vervangen van de omvormer na ongeveer 15  jaar. Een zonnepanelen-systeem is onderhoudsvrij en werkt iedere dag zelfs bij bewolkte hemel.
Milieu een belangrijk thema voor nu en de toekomst
Zonnepanelen leveren energie, elektriciteit. Deze hoeft daardoor niet meer te worden opgewekt door centrales met schaarse grondstoffen. Hierdoor is er minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen. Ook worden we hierdoor minder afhankelijk van import uit andere landen.  Zonnepanelen worden gemaakt uit silicium. Op zuurstof na het materiaal dat het meest voorkomt op onze aarde. De energie die nodig is een zonnepaneel te fabriceren wordt door het paneel teruggewonnen in circa 2 jaar
Kwaliteit van een zonnepanelen installatie
Het belangrijkste bij een systeem begint bij het dak. Het gaat erom daar de optimale mix uit te halen van opbrengst, rendement en milieuwinst.
Er is heel veel te vinden over de componenten zoals zonnepanelen, omvormers en montagesystemen. Wat is juiste informatie? Er is zoveel informatie te vinden over zonnepanelen, omvormers en montagesystemen dat het voor de leek een moeilijke zaak is. Vertrouw daarom op de experts en bedrijven met een goede reputatie – u investeert immers voor een lange periode.
Werken de goedkoopste panelen ook? Zonder twijfel. Ze worden doorgaans gemaakt met verouderde machines en bereiken daarom niet het maximale rendement op termijn en/of de kwaliteit die u mag verwachten van een topmerk..

Wij kiezen voor bewezen goede kwaliteit. Merken waar de prestaties van duidelijk zijn en waarover een algemene mening bestaat dat dit goede producten zijn. Ook aandacht voor bekabeling,stekkers, dakhaken en andere details.
Als zonnepanelen passen wij onder andere toe: Yingli, ET Solar, en ReneSola.. Omvormers van SMA, AEG, Danfoss, Omnik, Goodwe, SolarEdge optimizers en Enphase micro-inverters.
Als montagesysteem  o.a. Clickfit, Solar Construct, Renusol en Schletter.


Wie is SolarWindBioShop en hoe kunnen ze u helpen om energie te sparen
SolarWindBioShop  is opgericht door Leo Verkoelen.  Tot 2011 was het in Nederland nog niet lonend om een zonnepanelen systeem aan te schaffen. Nu is er veel interesse in zonne-energie en is zelfs subsidie niet meer nodig. De forse concurrentie op de wereldmarkt zorgt voor aantrekkelijke prijzen voor particulieren en bedrijven. Leo Verkoelen heeft als succesvol multi-ondernemer (sector composites en coatings) al in  1980  diverse presentaties gehouden over wind-energie en andere vormen van alternatieve energie. Helaas was de markt er toen nog niet rijp voor m.u.v. van het thema isolatie (o.a. polyurethaanschuim voor isolatie van vloeren, wanden en daken)..
Het ontwerp van de installatie, onderlinge afstemming van componenten, en het meest van een dak maken is een onderdeel waarin wij ervaring hebben. Verder werken we, voor zover nodig, samen met regionale installateurs
Wij richten ons Zuid Nederland met name Limburg en Brabant. Dit om korte afstanden te houden zodat wij in het geval van vragen snel; kunnen reageren. Het is mogelijk zelf te installeren, het meedenken over het ontwerp van het systeem is voor ons van belang om zo voor u valkuilen te kunnen voorkomen. Speciale aanbiedingen worden behalve op de eigen website aangeboden op Marktplaats.

Prijzen van een zonnestroom systeem
Wij zijn van mening dat een PV systeem rendabel moet zijn. Het succes van zonnepanelen en de definitieve doorbraak is gekomen nadat men er geld mee kon verdienen. Inmiddels is dat ook goed mogelijk zonder subsidie.. Voor een particuliere eindverbruiker is het rendement vaak meer dan 9%. De terugverdientijd is voor de gunstige installaties minder dan 5 tot 7 jaar.  Kleine installaties zijn relatief duurder dan grotere installaties. Dat komt omdat het werk voor het aanleggen van een groep en dergelijke min of meer vast zijn. Vanaf 2500 Wp (bv. 10 panelen van 250 Wp) wordt het extra interessant.  Een installatie van 3.000 Wp levert jaarlijks ca. 27000 kWh tegen een vaste elektriciteitsprijs van 22 cent per kWh.

Geen opmerkingen: