maandag 18 augustus 2014

Hoe overleven in een overvolle zonnepanelen markt

De SOLAR-TOP-50 lijst is een verzameling van distributeurs van solar pakketten evenals installateurs en non profit verenigingen e.d.
Het snel groeiende limburgse bedrijf LEUDAL TRADING COMPANY, handelend onder de naam SolarWindBioShop, heeft met minimale middelen in minder dan 1 jaar een goede positie bereikt in de toplijst.


Hoe doen ze dat?
Er worden hoge eisen gesteld aan de leveranciers en alleen producten van bewezen kwaliteit worden in het programma opgenomen. Iedereen weet inmiddels dat investeren in een zonnepanelen installatie de best denkbare investering is, uiteraard beter dan geld op een spaarrekening.
Ook innovatie staat hoog op de prioriteitenlijst. Van Canadian Solar bijv. worden de populaire All Black MONO zonnepanelen geleverd. In het uitgebreide programma vind je ook de elegante geheel zwarte panelen van Solar Frontier en de hoogrendement hybride panelen van Silevo (295 Wp).
Voordelen door betere inkoopcondities worden direct doorgegeven aan de klanten. Speciale kortlopende acties, zoals stunt-van-de-week, zomer-actie, etc. hebben al veel tevreden klanten opgeleverd.
SolarWindBioShop levert tegen scherpe prijzen, maar is niet altijd de goedkoopste. Er zijn op deze markt meer dan 1000 aanbieders. Dit is een goede zaak voor de koper. Helaas zie je door de bomen het bos soms niet meer. Een solar-systeem gaat minimaal 25 jaar mee. Dit is de voornaamste reden om niet alleen op prijs te kopen. Voor de koper is het een goede zaak dat er nauwelijks nog dubieuze partijen zonnepanelen aangeboden worden. Door de groeiende markt, ook de interne chinese markt, is de kwaliteit van omvormers de laatste 2 jaren sterk verbeterd.

Marketingkanalen
De website SolarWindBioShop.com en het blog zijn de voornaamste marketing instrumenten van SolarWindBioShop. Met minimale kosten is een sterke positie bereikt, zoals blijkt uit de "positie 63" op bovenstaande afbeelding.
SolarEdge omvormers met Optimizers geven tot 25% meer energie en zijn een doorslaand succes. Iets duurder dan een standaard string-omvormer, maar de meerprijs ten volle waard. Monitoring en bewaking van uw systeem zonder extra kosten.

Geen opmerkingen: