dinsdag 29 juli 2014

10 trends in zonnepanelen | SolarWindBioShop



14% van de huis eigenaren willen vlgs. een recent onderzoek in 2015 investeren in zonnepanelen. De markt voor zonnepanelen wordt stabieler en volwassen. Ziehier de trends in 2014.


Zonnepanelen
De top tien van grootste producenten van zonnepanelen verandert de laatste 3 jaren weinig. Grote merken als YINGLI,  Canadian Solar, JA Solar, Trina, ET solar en Renesola blijven  de top vertegenwoordigen. De grote merken produceren constant producten van hoge kwaliteit. Slechte producten worden op de Nederlandse markt nagenoeg niet meer gesignaliseerd. Hybride panelen van Silevo leveren meer energie per m2. Dunne film panelen  bv. Solar Frontier produceren meer energie  bij diffuus licht en zijn mooi egaal zwart.

Omvormers
Voor enige jaren lag het monopolie nog bij europese fabrikanten, zoals SMA, Kostal, Mastervolt e.d.  Op de  markt voor omvormers hebben  deze fabrikanten concurrentie gekregen van diverse aanbieders uit China, zoals Omnik, Goodwe, Growatt, Chint en SamilPower. Kwalitatief goede producten met een scherpe prijsstelling. Er wordt vaak gewerkt met technologie van hier en productie in lage loonlanden zoals China.

Montagematerialen
De kwaliteit van de producten is over het algemeen heel goed. De vernieuwingen kun je vinden in het gemak van montage dwz. verkorten op de arbeidstijd. Het nieuwe systeem FlatfixFusion voor platte daken is hiervan een goed voorbeeld. Dit systeem geeft bovendien een minimale belasting van het dak.

Micro-omvormers
Micro-inverters maken monitoring van het solar systeem op module niveau mogelijk.  Ze zijn echter duurder dan traditionele string-omvormers. Ideaal voor daken met schaduw.

Lichte omvormer met één Optimizer per module
De bedenker en trendsetter SolarEdge scoort hiermee zeer goed. Een SolarEdge systeem is ongeveer gelijk aan de prijs van een goede europese omvormer en biedt vele voordelen met name een hogere opbrengst onder verschillende omstandigheden, zoals schaduw.

Monitoring
De meeste mensen vinden het interessant om zelf regel matig de opbrengst van hun systeem te kunnen bekijken. Een investering in zonnepanelen  wil je graag zo snel mogelijk terugverdienen. Dat is momenteel 5 tot 7 jaar.  Het is prettig als je zelf alles kunt controleren. Omnik omvormer worden meestal geleverd met een Wifi-kit. Je kunt zelf inloggen op de server van OMNIK en de productie van jouw systeem  volgen.

Tijdelijk kun je [profiteren van de mogelijkheid om de gehele BTW op materialen (21%) en op installatie (6%) terug te vragen van de belastingdienst.

Beste investering
Heb je de keuze tussen sparen op een spaarrekening of investeren in een eigen zonnepanelen installatie dan verdient investeren in een eigen solar-systeem ongetwijfeld de voorkeur.

Waardeverhoging van uw woning
De huizenmarkt  vertoont nog weinig verbetering. Makelaars merken wel dat een huis met een solar-systeem meer kijkers en uiteindelijk kopers trekt.


Bijdrage aan een schoner milieu
Hernieuwbare energie, zoals zonne-energie draagt bij aan een schoner milieu. Geen CO2-uitstoot.

Mrs Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: