donderdag 30 oktober 2008

Welke stad biedt het meest voor starters?

Startersdagen Hiep! Hoi!

Wat schrijven de kranten In de aanloop naar de komende startersdagen:

RHEDEN - Rheden is in trek bij startende ondernemers.
Op een ranglijst van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen bezet Rheden na de beide grote steden de derde positie in een totaalveld van twintig gemeenten.In de gemeente Rheden werden in het eerste helft van dit jaar in totaal 110 nieuwe bedrijven opgericht. Het gaat vooral om dienstverlenende bedrijven op het gebied van onroerend goed, cultuur en recreatie.

ZWOLLE - Eigen ‘toko’ blijft trekken. De financiĆ«le crisis heeft vooralsnog niet geleid tot verminderde belangstelling voor het starten van een eigen bedrijf. In ieder geval tot aan september liep het aantal nieuwe inschrijvingen exact in de pas met de ontwikkeling in voorgaande jaren. Het opzetten van een eigen bedrijf blijft in de regio dus populair.
Dagboek van een startende ondernemer. Het bedrijf Businessbox gooit het over een andere boeg. Het laat starters het maken van een ondernemingsplan ’live’ meemaken. In de vorm van een weblog gaat een startende ondernemer zijn zoektocht blog publiceren. Uit zoekopdrachten bij Google en andere zoekmachines blijkt dat juist bij potentiĆ«le ondernemers veel behoefte is aan informatie over het maken van een goed ondernemingsplan. Goede ondernemingsplannen zijn echter moeilijk te vinden op internet.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: