woensdag 25 februari 2009

AangenamerOndernemen door Gebundelde Kracht, Snelheid en Integriteit

25 ondernemers hebben de huidige crisis al opgelost. Slechts vijf maanden geleden kregen 2 mensen een helder idee. Waarom zou je als ondernemer niet profiteren van de sterkte van de ander? Op je eentje kun je nooit veel bereiken. Je hebt altijd hulp nodig van anderen. Deze gedachte groeide in korte tijd uit tot een groep van 25 ondernemers die zich verenigden in een cooperatie.

Het bijzondere is de snelheid waarmee het idee groeide en hoe deze ondernemers perfect gebruik maken van het begrip duurzaam ondernemen. Vergaderen gebeurt via Skype (gratis telefoneren via internet, geen belasting van het verkeer, geen verlies van reistijd), verslaglegging via Google Docs. Op deze manier wordt het vergaderen op locatie beperkt tot een minimum. Verspreiding van informatie o.a. middels Twitter, Facebook en LinkedIn. Autoresponders doen dag en nacht het grotere emailwerk.

Dat de tijd rijp is voor dit idee wordt duidelijk zichtbaar op 7 maart in het Willem II stadion te Tilburg. Deze groep van 25 integere ondernemers, die alle perioden van grote voorspoed en bijna fatale tegenslagen hebben gehad presenteren hun idee in een boek van honderden pagina’s dat ze samen in minder dan 3 weken hebben geschreven. Gebundelde kracht, snelheid en integriteit.


Leo Verkoelen

P.S. Zorg dat uw
beste journalist er bij is.

Geen opmerkingen: