vrijdag 27 februari 2009

Echte Ondernemers Starten Een Eigen Bedrijf In Crisistijd


Kredietcrisis interesseert me geen . . .. Besteed je kostbare tijd aan je toekomstige eigen onderneming. Er komen betere tijden. Zorg dat je er klaar voor bent. Kijk eens naar de geweldige kansen die er liggen als je met met andere ogen leert kijken.

Het is al mogelijk een
eigen bedrijf vanuit thuis te starten voor minder dan 500 Euro en binnen 6 maanden een aantrekkelijk extra inkomen te verdienen. Zonder hoge maandelijkse huur en vast personeel een eigen bedrijf beginnen vanuit je eigen huis is voor veel toekomstige ondernemers een droom.Deze droom kun je realiseren door het starten van een internet gebaseerd bedrijf, omdat je voor een internet bedrijf nagenoeg geen kapitaal nodig hebt en het risico verwaarloosbaar klein is. Een internet bedrijf kun je bovendien zodanig inrichten dat bijna alles automatisch gaat. Een internet bedrijf werkt 7 dagen in de week voor u en desgewenst wereldwijd.
Een van de andere grote voordelen van een
eigen (internet) bedrijf is dat je je eigen onderneming als parttime bedrijf kunt starten. Het is uiteraard verstandig je vaste baan nog een tijdje aan te houden.

Er zijn veel redenen waarom mensen een eigen bedrijf willen starten. Allereerst moet je jezelf een aantal vragen stellen, zoals- heb ik voldoende motivatie om voor mezelf te beginnen - ben ik goed voorbereid voor het starten van een eigen onderneming- ga ik het alleen doen of liever met een compagnon - heb je de steun van je gezin- ben je bereid om met een beperkt inkomen genoegen te nemen, totdat je bedrijf voldoende winstgevend is - ben je bereid om de uren te werken die nodig zullen zijn om van je onderneming een succes te maken Vervolgens komen zaken aan de orde als- maak zelf of met hulp van anderen een
goed ondernemingsplan - zorg tijdig voor financiering - zorg dat je voldoende verzekerd bent.

Als je gaat starten met een
nieuw idee is het belangrijk om van te voren te onderzoeken of er een markt voor is en hoe groot die is.Als je een bedrijf wil beginnen op basis van je ervaring of specifieke vaardigheden dan moet je controleren of je wel voldoende “bij’ bent op je vakgebied. Namelijk zodra je gestart bent als zelfstandig ondernemer heb je de eerste periode meestal geen tijd voor studie of om beurzen en seminars te bezoeken. Het is dus zaak om je goed voor te bereiden, zodat je een vliegende start kunt maken.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een bedrijf te starten vanuit een WW uitkering. Uw gemeente kan je hierbij ondersteuning bieden.Het opstarten vanuit een arbeidsongeschikheidsuitkering is ook een mogelijkheid. Het UWV kan je hierbij ondersteuning bieden.Dus je wil gaan doen waar je in gelooft . . . . . en niet meer de orders opvolgen van iemand die je betaalt. Je wil dus eigen baas worden – ondernemer worden. Zo ja, dan ben je anders dan het grootste deel van de mensen in de europese unie. De meeste mensen hebben deze ideeën niet. Welkom bij de club.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: