dinsdag 17 maart 2009

Hoe kies je het beste domein en een goed webhosting pakket?

Ieder die ”online” wil gaan wordt direct geconfronteerd met het kiezen van een goede hosting (provider) en een passende domeinnaam. Hoe kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keus maakt uit het grote aantal aanbieders. Waar moet u onder andere op letten:

1. De goedkoopste aanbieder is niet vanzelf de beste
Kies niet direct voor de goedkoopste. Maak een vergelijking tussen de diverse aanbieders voordat u een keuze maakt. Zodra u een goed WebHostingPaket gevonden hebt, gaat u dit vergelijken met andere. Vervolgens kijkt u of u een betere deal kunt maken. Maak een afweging tussen de prijs en hetgeen geboden wordt voor dit bedrag.


2. Meer is niet altijd beter

De laatste tijd zijn er veel hosting companies (providers) die al of niet opzettelijk een grote bandbreedte en gigantische opslagcapaciteit aanbieden. In de praktijk gebruik je meestal maar een fractie van het gebodene. Dus neem dit aanbod niet als een maatstaf voor uw keuze. En als u denkt heel veel verkeer te genereren dan moet u altijd kiezen voor een “dedicated” server.

3. Populair is niet hetzelfde als beter
Als een provider erg bekend is, wil dat niet zeggen dat hij beter is. Sommige providers starten heel goed, maar tijdens de groei daalt de klantenservice. Kies voor een provider op basis van de huidige status en niet op basis van het verleden.

4. Hoeveel domeinnamen moet ik registreren?
Dit blijft een belangrijke vraag. De meeste mensen registreren en gebruiken twee of meer domeinen. Velen gebruiken wel 10 tot 20 domeinen. Een beperkt aantal providers geeft u de mogelijkheid meerdere domeinen te beheren op een rekening (account). Deze pakketten zijn vaak niet veel duurder.


5. Hoeveel sites?
Onder de providers die u toestaan een groot aantal domeinnamen op ėėn rekening te plaatsen, zijn er een slechts een beperkt aantal waar je ongelimiteerd sites kunt hosten. Controleer goed of je alleen het domein kunt plaatsen op de server of ook gebruiken. Waar je op moet letten is hoeveel websites je op ėėn server kunt activeren/plaatsen.

6. Klantenservice
Voordat u met een bedrijf in zee gaat, is het een goede gewoonte om de afdeling klantenservice even uit te checken. Maak even contact middels telefoon, email of een
chatservice. Zorg dat u net voor onprettige verrassingen komt te staan.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: