donderdag 17 september 2009

Innovatie en Marketing als Remedie tegen elke Krediet-Crisis


Internet gebaseerde ondernemingen bloeien. Het lijkt of geen enkele crisis er vat op heeft. Gisteren was de feestelijke afsluiting van het succesvolle
GCE-programma in een heel mooie locatie, de Westerbouwing te Oosterbeek.
Het GCE-programma vormt de aanloop naar een eigen vierde generatie internet bedrijf. Het programma geeft inzicht in zoekmachinemarketing, PPC adverteren, bouwen van een landingspagina, emailmarketing, enz. Een sterk punt is de community-vorming, waardoor de deelnemers aan het programma de punten waarop ze zelf niet zo sterk zijn kunnen uitbesteden aan een collega die ze in loop van het jaar hebben leren kennen en vertrouwen. Want zakendoen is voor een groot gedeelte gebaseerd op vertrouwen - zeker nu de mensen steeds minder vertrouwen hebben in overheden, miljoenennota’s en de door allerhand instituten voorgestelde oplossingen, waar je meestal na korte tijd nooit meer van hoort. Voor een beter inzicht in de veranderingen om ons heen, adviseer ik het boek Revolutionaire Rijkdom van Alvin Toffler (www.alvintoffler.net ).

Middels de website
vantagepoints.tv konden de deelnemers een video inzenden met de bijbehorende landingspagina. Er waren 10 video’s ingezonden, plus 3 nagekomen films buiten competitie. De video’s zijn te zien via You Tube en via de website vantagepoints.tv. Beoordeling door a) het GCE team, b) alle aanwezigen en c) door de telling van het aantal kliks op You Tube.
Mark Manders werd de onbetwiste winnaar met de video MinderWerkenMeerInkomen (landingspagina:
www.minderwerkenmeerinkomen.nl ). Een interessante video, waarbij handig gebruik gemaakt is van GreenScreenTechniek (een voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=UHF26hNf2Q4 ). Bovendien zijn de door Mark gebruikte landingspagina’s van een hoog gehalte.
De video van Pieter Visser over zijn handel in reptielen e.d. (landingspagina:
www.blue-lagoon.nl ) is prettig om naar te kijken. Relaxed met veel humor. Een goede promotievideo, die makkelijk doorgegeven wordt aan vrienden (beste score op You Tube!).
De goede gemaakte video van Lia Spaans (landingspagina:
www.elektrischeautoadviezen.nl) over de Elektrische Auto op Zonne Energie scoorde eveneens hoog (tweede plaats).

De organisatie GCE kan terugkijken op een zeer succesvol jaar. Met een maximum van 50 deelnemers gaan ze door met de vervolg opleiding “ Master Lifetime Learning Programma “ . Direct volgeboekt binnen een week na lancering van het project. Dit geeft aan hoeveel vertrouwen de deelnemers hebben in het team van GCE (Jan-Evert Beverwijk, Eric Nuver, Frank Essink, Hans temming, Wil Nijssen). Ieder met zijn eigen specialiteiten.

Meer reviews over internet events, websites en webshops kunt u de komende maanden tegemoet zien op de site
http://www.starterplaza.nl/review-9.htm

Leo Verkoelen
Serial Entrepreneur

Geen opmerkingen: