zondag 1 november 2009

De seniorstarter vind je op steeds meer plaatsen


50plus en een eigen bedrijf beginnen? Dit komt steeds meer voor. Veel vervroegd gepensioneerden of tegen hun wil werkloos geworden vijftigers grijpen de kansen voor het starten van een eigen bedrijf. Vaak wordt dit een internet gebaseerd bedrijf, omdat je hiervoor geen grote kosten hoeft te maken. Bovendien zijn er goede coaches en cursussen beschikbaar, zodat je al direct bij de start van je bedrijf maximaal gebruik kunt maken van de ervaring van anderen.

http://www.unitedstarters.com/seniorstarter.htm is een site die hiervoor duidelijke richtlijnen geeft. In de USA is het altijd heel gewoon geweest om ook op iets oudere leeftijd een bedrijf te starten, meestal als coach en met geen of weinig personeel. Deze trend zie je nu ook in Nederland. Een van de handicaps voor oudere starters is vaak het verkrijgen van voldoende krediet. Bij het starten van een eigen bedrijf is het belangrijkste “je passie” . Besteed daarom voldoende aandacht en tijd aan het zoeken van een business die je vleugels geeft, die je plezier in het werken geeft.

Vrouwen kijken met bewondering naar mannen die ook op latere leeftijd actief blijven. Volgens de statistieken worden actieve mensen (www.starterplaza.nl ) in het algemeen ouder en wel ouder in een goede gezondheid. Ook uit onderzoek van het EIM (Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) blijkt dat oudere starters, zowel mannen als vrouwen, het relatief goed doen en meestal zo succesvol zijn dat hun bedrijf ongepland groeit.

Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: