zondag 27 juni 2010

Online klantenrelaties kun je verbeteren door je knuffel-IQ te verversen


Hoe staat het met uw knuffel-IQ? We vergeten het vaak. 80% van onze omzet komt van een klein gedeelte van onze klanten. Geeft u wel voldoende aandacht aan uw beste klanten? Doet u voor hun extra uw best? De marketingspecialist Marnix Bugel zegt “klantenrelaties zijn net als liefdesrelaties”. Dit betekent als er niks meer gebeurt en alles routine wordt, je vaak raar zult opkijken als je beste klant ineens is overgestapt naar de concurrentie.


Het internet biedt geweldige mogelijkheden om tegen minimale kosten contact met uw klanten te onderhouden. Leo Verkoelen van UnitedStarters en StarterPLAZA zet zich in voor het positioneren van online marketing als een wezenlijk onderdeel van de hedendaagse marketingmix.


Marketing online vraagt om een goed begrip van je klant. Weet wie je klant is en wat hij wil. Dit betekent inzicht krijgen in hoe ze het internet gebruiken. Dit kan u helpen om hun aandacht te trekken. Er is ook een groot verschil in beleving door vrouwen en mannen. Mannen zoeken op het internet naar nieuws, sport, nemen deel aan Ebay biedingen, kopen en verkopen aandelen, boeken reizen e.d. Vrouwen daarentegen zoeken graag naar gezondheid gerelateerde informatie, lezen spirituele en religieuze informatie en sluiten zich aan bij websites die een helpende hand bieden. Vrouwen verzamelen informatie voor zichzelf en tevens waarmee ze hun naasten, familie en vrienden, kunnen helpen.


Denk er goed over na wat uw online klantengroep is, zijn het grotendeels mannen of vrouwen, en pas hier uw toekomstige strategie op aan. De sites van UnitedStarters en StarterPLAZA willen u helpen uw inzicht te verdiepen en meer omzet te halen. VIDEOTIP “Leo Verkoelen Intro”.


Knuffel uw klanten en omarm uw vragen stellende en klagende klanten, want zij vormen vaak voor de vonkjes die zorgen voor voorsprong op uw concurrent. De ondernemer met de hoogste knuffel-IQ scoort niet zelden tientallen malen beter dan de ondernemer met de hoogste IQ op school.


Willian de Fatima Verkoelen-Leal

P.S. Mijn bonus tip voor u: Het nieuwe boek HONDENBROKKEN van Jos Burgers (aanrader)

Geen opmerkingen: