zaterdag 5 juni 2010

Starters-Adviesdag voor en door ondernemers


Jonge ondernemers ontbreekt het vaak aan kennis . De directeur Mark Lette van Regionale Starters Adviesdagen verbaast zich vaak over het gebrek aan kennis en voorbereiding bij veel startende ondernemers.


Volgens de uitkeringsinstantie UWV zullen in 2010 nog ca. 120.000 banen verdwijnen. Eerst in 2011 wordt een lichte groei verwacht. Nu de markt aantrekt, wordt eerst de extra reserve aan personeel aangesproken. Veel bedrijven hebben ondanks de crisis deels op eigen kracht of met hulp van de deeltijd WW personeel kunnen aanhouden.


De starters adviesdagen zijn voor een groot deel een succes, omdat ervaren ondernemers hieraan hun medewerking verlenen. Iedere ondernemer was nl. zelf ook ooit een starter.
Voor het starten van een eigen internet bedrijf of een bedrijf dat sterk leunt op internet als markt ondersteuning kunt u o.a. terecht op de sites van http://www.starterplaza.nl/ en http://www.unitedstarters.com/


Deze sites bieden leerprogramma’s en coaching aan, zodat je als starter zeker bent dat je het voorbereidende werk goed hebt gedaan en voldoende kennis hebt bij de start van jouw bedrijf. Vaak is het alleen maar nodig om je deels verouderde kennis een beetje bij te spijkeren.


UnitedStarters signaleert dat veel senioren, gepensioneerde of te vroeg gepensioneerde personen, da kans laten liggen om een eigen bedrijf te beginnen. Een eigen internet bedrijf kun je nl. met minimale kosten en risico van huis uit starten. Internet is ideaal voor een Home Business.


In een artikel van Seniorennet.be lazen we onlangs “Als we nagaan waarom ze geen eigen onderneming meer willen opstarten, of dit in het verleden nooit hebben gedaan, komt als belangrijkste reden naar voren dat ze
1. er gewoon geen interesse in hebben om een eigen onderneming te hebben.
2.Op de tweede plaats komt het te grote risico om een onderneming te starten, het risico om teveel geld te verliezen.
3. Op de derde plaats komt het te duur zijn voor het opstarten van een onderneming.
4. Op de vierde plaats komt de teveel administratie en papierwerk, maar dat is dus duidelijk niet de grootste boosdoener.”


De bovengenoemde punten “risico”en “duur” kunnen goed ondervangen worden met het starten van een eigen internet bedrijf. UnitedStarters is van mening dat er voor een groot aantal senioren prachtige kansen liggen voor een aanvullend inkomen met een eigen internet bedrijf.


Leo Verkoelen (senior entrepreneur)

Geen opmerkingen: