zaterdag 12 februari 2011

Waarom mislukken Startende Internet Ondernemers ?


Internet Ondernemers die vroegtijdig mislukken maken meestal dezelfde fout. De belangrijkste oorzaak voor het mislukken van een Online Onderneming. Heel eenvoudig omdat er heel veel oplossingen zijn voor elk detail. Hierdoor kan je gemakkelijk in alle richtingen gaan, behalve als je weet wat absoluut noodzakelijk is voor jouw succes als ondernemer.


Om de legpuzzel van je droom-onderneming samen te stellen moet je veel beslissingen nemen. Beslissingen die van je verlangen dat je 1) een behoorlijke kennis hebt van hetgeen nodig is en 2) je voldoende bekend met de opties waaruit je kunt kiezen om er een paar te kiezen uit het grote aanbod van alternatieven.


Wat is de snelste manier en hoe doe je het?


Stel dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en je weet wat minimaal nodig is. Het is duidelijk dat je dan al een stuk in de goede richting bent, maar je wil sneller. Een vrij logische idee, waarom zou je niet.


Succesvolle ondernemers zijn van nature ongeduldig, focussen zich op de kernzaken en gaan zo snel mogelijk over tot actie. Daarentegen zijn gelukszoekers steeds op zoek naar onmiddellijk resultaat, naar de “magische oplossing” , de laatste hype.


Er is geen sluipweg naar succes. Je vind het niet in een “business in a box” of in een online cursus. Zo eenvoudig is het.


Wat nodig is is denkwerk. Nee, dagdromen helpt niet. Het vereist serieus denkwerk, waar je moe van wordt. Maar het is nodig. En eerst nadat je een vrij goed beeld hebt van wat je wilt, zal dit denkwerk tot resultaat leiden.


Zodra je de antwoorden hebt, worden alle zaken waar je nu mee worstelt, ineens veel kleiner.
De zaken die het verschil maken: 1) weet wat je wil, 2) ken het minimum wat nodig is om je doel te bereiken en c) de snelste manier om je doel te bereiken.

Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: