woensdag 13 maart 2013

Zonnepanelen installateur worden - een groeiende markt

Iedereen klaagt over de crisis, maar er zijn nog altijd markten die groeien. Bekijk de trends in de markt voor zonnepanelen en hernieuwbare energie.
Hoe groot is de zonnepanelen markt in 2016. Vanaf nu tot over 3 jaar is een lange tijd in de zonnepanelen business. Bekijk op onderstaand plaatje (bron:GTM Research) hoe de veranderingen in de USA zijn verlopen.


2008/2009 een flinke recessie door de bankencrisis, gevolgd door grote subsidies van de overheid (USA - in Nederland was er nauwelijks geld voor subsidie (nu gelukkig wel), en in 2011/2012 zijn de prijzen voor zonnecellen/zonnepanelen gekelderd. Dit heeft geleid tot veel faillissementen in USA, Europa en ook in China.
Solarworld en andere fabrikanten hebben de chinezen beschuldigd van dumping. Veel tumult op beide fronten.
Maar wat valt op…. … de markt groeit tegen de verdrukking in.


Nederland dat lange tijd in de schaduw heeft moeten staan van Duitsland en Belgie is in rap tempo de achterstand aan het inhalen. Leveranciers van pakketten en installateurs profiteren volop.
Alles draait om op silicon gebaseerde panelen, maar vooral de fabrikanten (o.a. First Solar) van THIN FILM PANELEN zien hun omzetten explosief stijgen.
Er is veel groei en veel onzekerheid in de markt. Geheel nieuwe markten ontstaan overal o.a. China, India, Afrika en Zuid Amerika (Chili).
Mrs. Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: