maandag 13 oktober 2014

Doorbraak van Solar Frontier zonnepanelen in Limburg

Dunne film zonnepanelen bieden steeds meer perspectief ook in Limburg en Brabant. De grote fabrikanten van op CIS technologie gebaseerde dunne film panelen, zoals Solar Frontier, slagen er steeds weer in om het rendement van de panelen te verhogen, terwijl de prijs per Wp lager wordt.
Een van de voordelen van de op CIS technologie gebaseerde dunne film panelen van Solar Frontier is dat ze weinig gevoelig zijn voor schaduw. U hoeft dus minder rekening te houden met deeltijd schaduw van schoorstenen, bomen en dakkapellen.

Een tweede belangrijk voordeel is dat de panelen ‘s morgens vroeg al starten met weinig licht en ’s avonds langer doorgaan. Ook de orientatie dwz van welke richting het licht komt, is minder belangrijk. Zelfs diffuus licht zorgt voor een redelijke opbrengst.

Solar Frontier zonnepanelen produceren regelmatig verdeeld over de gehele dag.
Salderen zal op termijn beperkt worden en dan wordt het een groot voordeel als u gedurende de gehele dag energie produceert met veel minder piekbelastingen voor het net. Aan het terugleveren (salderen) tijdens piek-uren zal tzt. een prijskaartje komen te hangen.
Vooral op platte daken kunt u de panelen onder een hoek van 10, 13, 15 of 20 graden plaatsen en door dit te combineren met oost-west montage hebt u de garantie dat u het maximale aantal panelen per m2 behaalt.
De panelen zijn van uitstekende kwaliteit (Solar Frontier is een participatie van SHELL) en zijn mooi egaal zwart.
Het is logisch dat steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor dunne film panelen, zoals Solar Frontier 165 Wp of 170 Wp. Het handige formaat van ca. 125 x 100 cm is een extra plus.

Geen opmerkingen: