zondag 12 oktober 2014

Dunne Film Panelen het antwoord op oost-west plaatsing

Slechts 2 jaar geleden waren zonnepanelen zo duur dat een oost-west orientatie niet in aanmerking kwam. De tijden zijn veranderd en speciaal "Dunne film panelen" gooien hoge ogen.
Op silicium gebaseerde zonnepanelen (mono en poly) worden nog steeds het meest toegepast. Dunne film panelen zijn echter bezig aan een opmars. Solar Frontier is het toonaangevende merk voor zonnepanelen gebaseerd op CIS technologie. CIS staat voor copper, indium, selenide. Andere varianten van dunne film panelen zijn o.a. gebaseerd op Cadmium en Tellurium (CdTe panelen).
Een voordeel van Solar Frontier panelen is, afgezien van het esthetisch uiterlijk nl geheel zwart, o.a. dat deze panelen ook bij zwak licht goed presteren.
Verder zijn ze weinig gevoelig voor schaduw door bomen, dakkapellen en schoorstenen.
Solar Frontier wordt geproduceerd in Japan.  SHELL is groot-aandeelhouder.
In combinatie met de juiste omvormer krijgt u een mooi systeem dat zeer goed presteert. 10 jaar opbrengstgarantie @90% en 25 jaar @80%.
Solar Frontier panelen zijn ideaal voor platte daken in combinatie met oost-west orientatie. U kunt een maximum aantal panelen leggen op een beperkte ruimte. De panelen hebben een handig formaat nl. ca. 125 x100 cm. Ze kunnen zowel landscape als portret gelegd worden. Ook een combinatie van beide is goed mogelijk. Deze panelen bereiken een hoge opbrengst, omdat ze gedurende de gehele dag produceren. Ze produceren ‘s morgens vroeg en blijven lang doorgaan. Dit geldt ook voor de seizoenen. In de mindere periode leveren ze ook al een redelijke opbrengst i.t.t. tot de meeste standaard mono- en polypanelen.


Kijk in het Learning Center van SolarWindBioShop voor meer gegevens over Solar Frontier systemen.
Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: