vrijdag 15 mei 2009

Eigen Bedrijf Starten begint bij StarterPlaza en UnitedStarters

De beste manier om in tijden van crisis te investeren is, zoals Warren Buffett onlangs zei, investeren in jezelf. Hierbij wordt je van alle kanten veel gratis hulp aangeboden, zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Kijk eens op UnitedStarters en Starterplaza (beide gesponsored door Stichting Protection Partners).

Social media groeit enorm. De meest bekende zijn Facebook, Linkedin en Twitter. Facebook richt zich op mensen voor mensen, terwijl Linkedin goed is voor het zoeken van een nieuwe baan en Twitter kun je beschouwen als een microblogging site. Wat het meeste opvalt is dat deelname geheel gratis is. Deze sites hebben statische sites verandert in een actief web 2.0. Op deze sites kun je je aansluiten bij “communities”. Door hiervan veelvuldig gebruik te maken en veel feedback te leveren kun je uitgroeien tot een specialist, zogezegd tot de “stem van jouw industrie”. Iedereen is wel ergens een expert in.
Op het web is het niet zo belangrijk wie je kent, maar belangrijker is dat men
weet wie jij bent. Social sites kunnen een goede hulp zijn bij het aantrekken van bezoekers naar jouw site, produkt lancering of aangekondigde events en webinars.

De formule
“Aangenamer” van Arno van Veen past geheel in dit tijdsbeeld. Binnenkort komen binnen het aangenamer-concept meerdere sociale en business-sites, zoals “Aangenamer Ondernemen” online. Hou deze trend in de gaten en doe er je voordeel mee, zodra de kansen zich voordoen.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: