vrijdag 1 mei 2009

Een nieuwe Vennootschapsvorm voor Startende Ondernemers

De Belgische ministerraad heeft het voorontwerp goedgekeurd van een vennootschapsvorm die specifiek gericht is op startende ondernemers.
Startende ondernemers moeten makkelijker gebruik kunnen maken van de voordelen die het rechtsstelsel van besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid biedt. Namelijk afscherming van privébezit en familiebezit tegen ondernemingsrisico’s.

De oprichting van deze vennootschapsvorm is aan bepaalde voorwaarden onderworpen:• Het minimumkapitaal van de BVBA Starter is 1 euro.• Na maximaal 5 jaar moet het kapitaal worden verhoogd.• Er moet een financieel plan worden opgesteld onder toezicht van een expert uit de cijferberoepen (boekhouder, bedrijfsrevisor, enz.) om vroegtijdige faillissementen door een gebrek aan ervaring te voorkomen.
De engelse Limited heeft deze voordelen altijd al geboden. Er is dus weinig nieuws onder de zon. Onder druk van de huidige crisis worden extra pogingen gedaan om de markt soepeler te laten werken. UnitedStarters, het online centrum voor starters en jonge ondernemers, blijft zich inzetten voor “aangenamer ondernemen” in de ruimste zin.

Leo Verkoelen en partners

Geen opmerkingen: