dinsdag 4 maart 2014

In 4 stappen je online positie middels social media verbeteren

Het is gebruikelijk dat iemand die iets wil kopen, eerst even jouw naam of bedrijf op Google gaat intypen.  Als je dit voor jezelf ooit hebt gedaan zul je verrast zijn wat er allemaal over jou bekend is. Goeie, maar soms  ook zaken die je liever niet zou zien.  Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat onze online aanwezigheid op het internet bijdraagt aan het imago dat we prefereren.

 

Als je de tijd neemt om te kijken wat op de eerste pagina bij zoekresultaten verschijnt, dan zul je zien dat  social media,  zoals Linkedin en YouTube hoog scoren.

Wat zijn de basisregels die je moet kennen?
- Google geeft de voorkeur van “verse’” data boven oud nieuws
- Google houdt van social media sites met grote hoeveelheden “traffic”. Dat zijn o.a. Facebook, Twitter, Linkedin, You Tube, Slideshare en Flickr

- Google houdt ook van blogs, omdat ze nieuws brengen
- Google  kiest nu ook voor “real time” data en Twitter is hiervan het beste voorbeeld
Zodra je dit weet, heb je de basis voor de opbouw van je online profiel

.
Wees pro-actief
Voorkom dat je persoonlijke of bedrijfs  MERK  (imago) bepaald wordt door artikelen of posts op een blog of website die niet van jou is. Plaats zelf artikelen, video’s en andere pre4sentaties en vertel mensen er over.  Op deze manier werk je zoals Google het graag wil: verse informatie op de belangrijkste sociale netwerken. Open een account bij de diverse sociale media als je serieus van plan bent online een naam op te bouwen
- begin een Twitter account
- open een Facebook account|- meld je aan bij Linkedin en maak het publiek
Verder is hert sterk aan te raden een blog te beginnen en plaats eenmaal per week een artikel. Een voorbeeld: op de markt voor zonnepanelen zijn niet minder dan 1000 aanbieders. SolarWindBioShop gebruikt met succes een blog om hoger te scoren. Resultaat is dat je bij een GoogleSearch regelmatig een blogartikel van SolarWindBioShop tegenkomt. Misschien kun je ook een YouTube kanaal starten. Verder zijn Slideshare en Flickr  interessant. Allemaal geheel gratis.

Begin met je info te delen
Deel je info met anderen, tweet het, email het en plaats updates op Facebook. Als je een blog hebt, plaats er een button op voor Facebook en Twitter.

Houdt vol
Wees volhoudend. Al deze zaken brengen niet zoveel in een paar dagen, maar na enige tijd zul je het effect gaan merken.

Mijn Twitter account telt ca. 900 volgers en dit BLOGGER blog  heeft meer dan 12.000 views.

Geen opmerkingen: