woensdag 13 oktober 2010

Een eigen internet bedrijf starten of oprichten


Mijn ervaring is dat mensen die een eigen internet bedrijf starten vaak gewoon opportunisten zijn. Het is beter om een visionair te zijn - iemand die een bedrijf sticht oftewel opricht. Wat is het verschil?


De meest succesvolle ondernemers die ik ken zijn alle visionaires. Visionaires zoeken ook naar kansen, maar de manier waarop is verschillend van de doorsnee ondernemer. Het verschil zit in het type kansen dat ze zoeken. Zij zoeken niet naar iets spectaculairs. Maar ze doen iets wat iedereen doet , echter alleen op een nadere manier. Hierin zit het verschil.


Kies een gewone business…. Een business waar veel concurrentie is. Een business waar veel mensen hetzelfde doen op dezelfde manier als iedereen. Gewoon. Plan dan uw business om een frustatie of een ander probleem op te lossen op een andere, betere, gemakkelijkere, of goedkopere manier.


Bedrijf uw bedrijf zoals niemand eerder het gedaan heeft. Dan ga je opvallen tussen de grijze massa.


Alles wat nodig is voor het oprichten van een spectaculaire business is de kennis, de wil, de vakbekwaamheid en het ouderwetse uithoudingsvermogen om elke tegenstand te overwinnen. De tegenwerking van mensen die het noodzakelijke werk niet willen doen. Denk ook aan je eigen traagheid om net dat beetje extra te willen doen.


Begin te denken als een stichter en je bent op de goede weg.


Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: