dinsdag 12 oktober 2010

Strategie voor het starten van een eigen internet bedrijf


Marketing en verkopen zijn de basis voor een goede internet strategie. Door het veranderen van je marketing, kun je de resultaten sterk verbeteren. Voor het bereiken van goede resultaten kunt u kiezen uit een groot aantal distributie kanalen.
Zoekmachine optimalisatie leidt op de lange duur tot een stabiele positie bij de zoekmachines, waarvan Google de belangrijkste is. Voor het doen van snelle test is adverteren middels Google Adwords de aanbevolen weg.



Een goede positie bij Google kan snel verloren gaan als je de website niet constant voorziet van nieuwe content en uptodate houdt. Zodra Google ziet dat er weinig activiteit op je site is en er eveneens geen verwijzingen door belangrijke sites naar jouw site zijn, zul je zien dat je een goede Google en Alexa ranking snel ziet dalen. Voor Google is het leveren van goede antwoorden op zoekopdrachten criterium nummer 1.


Een Blogger of Wordpress blog zijn ook een must voor een goede marketeer. Een blog wordt snel geïndexeerd en is een goede manier om aandacht voor je website te vragen middels verwijzingen.


Eveneens zijn kleine video’s (bv. een Powerpoint gemaakt met Camtasia) een dankbare manier voor een goede positionering.


Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: