vrijdag 16 januari 2009

Doorgroeien na de start met een internet crash cursus



Veel bedrijven die 3 tot 5 jaar geleden gestart zijn bestaan niet meer of zullen in de huidige kredietcrisis ophouden te bestaan of zelfs
failliet gaan. U hebt deze moeilijke startfase doorstaan. De komende jaren zijn echter belangrijk voor het uitbouwen van een winstgevende strategie.

Deed u vroeger zaken op uw gevoel, nu moet u plannen, organiseren en een deel van de activiteiten overlaten aan uw medewerkers. Het is heel belangrijk dat u als een piloot beschikt over een checklist, een systematisch plan.

Welke activiteiten leveren geld op? Welke zijn alleen maar een leuke tijdsbesteding? En welke activiteiten kunt u beter afstoten of door een toekomstig
partner laten uitvoeren. Een ondernemer kan niet alle taken even perfect uitvoeren. De best renderende bedrijven zijn niet bang om activiteiten door anderen te laten uitvoeren, zodra ze inzien dat een ander het beter kan.

Persoonlijke coaching of coaching via teleseminars kan een goede tip zijn om u aan de veranderde omstandigheden te kunnen aanpassen. De laatste jaren is internet steeds belangrijker geworden ook als u een groot deel van uw business afwikkelt middels eigen vertegenwoordigers of agenten. Internet dient voor elk bedrijf een goede aanvulling te zijn op de gebruikte marketingmethoden.

Denk hierbij aan
emailmarketing, nieuwsbrieven, autoresponders e.d. Internet is bijna geheel gratis en veel activiteiten kunt u automatisch laten werken. Met internet bouwt u op de voordeligste manier aan een lijst van toekomstige klanten en versterkt u de band met u bestaande klanten. UnitedStarters, het online centrum voor starters en jonge ondernemers kan u hierbij veel werk uit handen nemen.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: