zaterdag 10 januari 2009

Hoe slimme aspirant ondernemers profiteren van de huidige recessie


Denk eens na over het feit dat ook u misschien langdurig werkloos kunt worden. De huidige recessie is totaal anders dan de vorige. Vorige week heeft ons buurland, de duitse staat de helpende hand toegestoken bij de befaamde Commerzbank. Dit betekent dat wij als gewone burger nauwelijks in staat zijn om te gokken welke kant het uit gaat en hoe lang het herstel kan gaan duren.

Zorg dat je voorbereid bent om zo nodig een klein eigen bedrijf of consultanty te starten, desnoods vanuit je woonhuis, garage of zolderkamer. Veel kun je nu al doen door tijdig de nodige kennis tot je te nemen. Kijk waar je passie ligt, maak een plan, kies een doel waar je naar toe wilt.

Veel mensen hopen dat de recessie snel over gaat en niet te diep zal zijn. Een ding is zeker. Recessies gaan over. Dit is natuurlijk. Maar belangrijk is hoe u er uit komt.
Ruim voldoende plaats in voor internet en internet gerelateerde zaken ongeacht welke richting je gaat kiezen. Via internet kun je razendsnel testen of er interesse is voor jouw produkt of dienst, hoeveel concurrentie er al is, of de concurrentie snel groeit en wie je concurrenten zijn. Door gebruik te maken van internet kun je bijna gratis mailings verzenden en een klantenlijst opbouwen. Zodra je iets aan te bieden hebt van voldoende kwaliteit…verzend je een email aan je lijst. Omzet en herhalingsomzet zorgen voor directe groei van je prille onderneming.

Maak kennis met de mogelijkheden voor “Aangenamer Ondernemen” en het opzetten van een webbased bedrijf op
www.unitedstarters.com

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: