donderdag 29 januari 2009

Meer dan 2 miljoen euro beschikbaar voor aspirant en startende ondernemers


Diverse gemeenten zijn er inmiddels van overtuigd dat de huidige crisis nog wel even kan duren. Ze gaan zich meer richten op het versterken van het ondernemerschap. De bedoeling is dat starters beter voorbereid aan hun onderneming beginnen. Met als resultaat uiteindelijk minder ondernemers die stoppen met hun activiteit. Het thema is begeleiding, coaching en training van starters en gevestigde ondernemers.

De provincie Gelderland is gestart met een provinciebreed opgezet project voor ruim 1400 (potentiele) ondernemers. De provincie heeft hiervoor meer dan 2 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit wordt nog aangevuld met bijdragen van diverse gemeenten uit deze regio. Woont u in deze regio, vraag dan eens na bij de lokale Kamer van Koophandel of u hiervoor in aanmerking komt.
UnitedStarters , het online centrum voor starters en jonge ondernemers helpt u graag op weg als startende ondernemer en kan u begeleiden op het ondernemerspad.

De mogelijkheden voor kleinschalige bedrijfsruimte voor starters worden bij diverse gemeenten uitgebreid. Ook middels netwerkbijeenkomsten wordt het ondernemerschap gestimuleerd. Op het gebied van cursussen voor starters die een webwinkel willen beginnen koment er binnenkort een nieuwe internetcursus. Het begint er op te lijken dat het voeren van een bedrijf als
cooperatie opnieuw in de belangstelling komt. Deze vorm kon wel eens uitermate geschikt bij de huidige stroef lopende economie.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: