maandag 15 november 2010

Creatief Ondernemen op Internet

Internet is een geweldig probleem. Het aanbod is zo groot dat velen de bomen door het bos niet meer zien. Als u een eigen internet bedrijf anno 2010 wil starten is het belangrijk dat u zo snel mogelijk en tegen minimale kosten leert kennis te nemen van de zgn. TOPTIEN op het gebied van websites, hosting bedrijven, zoekmachine marketing, betaald adverteren op Google Adwords e.d.. Er is helaas een groot aantal bedrijven (charlatans, oplichters of hoe je het moeten noemen - personen die op slinkse manier profiteren van de zwakke kanten van de mens) die u aanbieden om binnen enige weken rijk te worden zonder eigen website, zonder kosten en zonder inspanning. Dit is nooit waar en alle hieraan bestede geld had u beter in de staatsloterij kunnen stoppen. Hier zit tenminste nog een bepaalde garantiefactor in.
Wie zijn nu de beste Nederlandse bedrijven en adviseurs? De site starterPLAZA probeert hier de komende maanden antwoord op te geven. Hebt u suggesties, stuur ze in en wij proberen het kaf van het koren te scheiden, zodat u de komende maanden uw met hard werken verdiende geld alleen gaat besteden op die plaatsen waar het zin heeft.


Voor verkoop op internet gelden dezelfde regels als voor een zgn. “brick and mortar” bedrijf. Om te slagen op internet hebt u op de eerste plaats een goed produkt nodig, verder een goede website en methoden om aanvragers te converteren naar kopers en van de kopers vaste klanten te maken.


Fatima Verkoelen (parttime journalist en auteur)

Geen opmerkingen: