zondag 7 november 2010

Succesvolle ondernemers doorbreken nieuwe grenzen met ruilhandel


Het internet schept ruimte voor de moderne ruilhandel, waarbij bestaande bedrijven hun overcapaciteit te gelde brengen in plaats van verloren te laten gaan. Was het jaren geleden moeilijk om passende partners te vinden voor uw transacties. Nu zijn er moderne intermediairs die het proces versnellen en makkelijk maken.

Met “Triangulation” (driehoeks- en meerhoekshandel) ïn plaats van één-op-één ruilhandel (welke overigens altijd zal blijven, echter slechts een beperkte reikwijdte heeft) zijn er prachtige kansen. Moderne ruilhandel is het meest geschikt voor bestaande bedrijven, maar kan natuurlijk ook gebruik worden door startende (internet )ondernemers .



Het fenomeen van moderne ruilhandel is het verst ontwikkeld in de Verenigde Staten. De betere ruilhandel organisaties beschikken daar over hun eigen branche organisatie die controleert of de handel fair geschiedt en samen met haar leden richtlijnen ontwikkeld voor prettig zaken doen.


Ruilhandel B2B (business to business) wordt volwassen. Het is niet te ontkennen dat de recente kredietcrisis ondernemers meer bewust heeft gemaakt van de kansen die ruilhandel biedt op meer rendement van uw onderneming door efficiëntere bedrijfsvoering, zoals beter voorrraadbeheer en reduceren van overcapaciteit.


Leo Verkoelen (serial entrepreneur en co-founder van SPP EXCHANGE )

Geen opmerkingen: