dinsdag 16 november 2010

Starten van een internet bedrijf of internet onderneming

Wat is het verschil tussen een internet bedrijf en een eigen internet onderneming. Het starten van een internet bedrijf met als doel coaching, verkoop van informatie zoals e-boeken of het opzetten van een webwinkel voor de verkoop van fysieke producten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.


In alle gevallen is een goede voorbereiding essentieel. Op veel gebieden is er een behoorlijke concurrentie. Het is echter beter om te opereren in een markt waar concurrentie is dan een eigen slimme niche te bedenken waar niemand om verlegen zit. Na een zoekwoorden onderzoek kun je middels een gerichte advertentie campagne (Google Adwords) snel ontdekken of er voldoende vraag naar jouw product of dienst is.


Heel belangrijk is om te zoeken naar een goede URL. De domeinnaam van je website moet zo goed mogelijk aansluiten bij je product. De URL moet bij voorkeur gemakkelijk te onthouden en duidelijk zijn. Als je opereert op de Nederlandse markt, kies dan een domeinnaam met de extensie .nl of .com. Probeer aan uw website een unieke twist te geven. Probeer u voldoende te onderscheiden van uw concurrenten.

De klant is kritisch en het duurt een tijd voordat u voldoende vertrouwen gewekt hebt bij de prospect, zodat hij tot zijn eerste aankoop overgaat. De eerste aankopen zullen meestal voor kleinere bedragen zijn. Zorg dat u het risico bij de klant wegneemt, door zo mogelijk een 30, 60 of 90 dagen “niet goed, geld terug” garantie te geven.



Bereid je verkoopproces goed voor

Voor meer informatie zie. . . UnitedSTARTERS

Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: