maandag 15 november 2010

IQ en de Startende Internet Ondernemer

Uit onderzoek in USA is gebleken dat intelligentie niet automatisch leidt tot meer financiele rijkdom. Het is gebleken dat degene met een matige intelligentie in rijkdom niet hoeven onder te doen voor de slimme studenten. Het is wel zo dat degene met een hogere intelligentie in het algemeen een baan zal vinden die beter betaald. Verder is gebleken dat intelligente mensen makkelijker geld uitgeven, minder sparen en vaak niet bekwaam zijn in het afdingen of onderhandelen voor een betere prijs. Een zakenman weet dat datgene wat je op de inkoopprijs kunt besparen het eerst is verdiend.

Wat heeft dit nu te doen met het starten van een eigen internet bedrijf. Heel veel. Het betekent nl. dat je je niet hoeft te schamen als minder slim bent en evenveel of misschien zelfs meer kansen hebt om te slagen als ondernemer dan de “slimmeriken”.


De minder intelligente persoon ontwikkelt vaak op jonge leeftijd al een gevoel, een tweed ezintuig, voor waar geld te verdienen is en vooral wie hij het beste als partner, compagnon of werknemer kan aannemen.


Op vrij nieuwe markten is de internet ondernemer, en iedereen die start in een vrij nieuwe branche, even slim als de ander. Hij heeft dus evenveel kansen. De kunst is om je enige basis kennis eigen te maken en niet onnodig je tijd te verspillen aan details (want de markt kan morgen al anders zijn). Verder is het heel belangrijk om tijdig hulp te zoeken. Iets groots kun je nooit alleen tot stand brengen. Hier heb je hulp van andere voor nodig, zoals mentors, partners en compagnons.


UnitedSTARTERS is een website die zich richt op startende internet ondernemers – sturen en begeleiden zonder de eigenlijke taken over te nemen.


Internet biedt geweldige mogelijkheden om je huidige vaste baan tzt op te zeggen of om van thuis een aanvullend parttime inkomen te verwerven. Zakelijke intelligentie is een vorm van intelligentie die niet gemeten wordt door wat we meestal verstaan onder IQ.
Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: