donderdag 11 november 2010

Eigen Internet Bedrijf Starten / Laten Groeien / Met Winst verkopen / Tweede Onderneming Beginnen


Het starten van een internet bedrijf hoeft niet moeilijk te zijn, mits je start met een goed doortimmerd plan en een duidelijke strategie. Het grote voordeel van een fulltime of deeltijd internet onderneming is, dat je vanuit thuis kunt beginnen. Het registreren van een domeinnaam (je straatadres op internet) is goedkoop en ook de provider waar jouw website gehost gaat worden hoeft niet duur te zijn. Pas op! Het kan echter goed uit de hand lopen, zodra je via Google Adwords gaat adverteren en je de regels niet goed begrijpt en beheerst of geen hulp kunt inroepen (tegen lage kosten) van een ervaren specialist.


De sites http://www.unitedstarters.com/ en http://www.starterplaza.nl/ zijn speciaal gericht op hulp aan de startende en beginnende internet ondernemer.


Zodra je website online is, kun je door het kiezen van de juiste zoekwoorden gaan adveteren op Google Adwords. In slechts enige regels zul je jouw produkt of dienst moeten positioneren. Personen die op zo’n betaalde advertentie klikken worden doorgeleid naar een pagina van jouw site. Op deze pagina wordt meestal een gratis monster, een report of een e-book aangeboden. Hiervoor hoeft de bezoeker alleen een geldig email-adres en meestal zijn naam op te geven. Nadat de prospects zijn gratis kadootje heeft gehad, kun je middels gerichte email campagnes het contact met de prospect gaan aanhalen.

Zodra de klant zijn eerste aankoop heeft gedaan (het is goed om hierbij een garantie “niet goed-geld terug” of een “30 dagen gratis proeftijd” aan te bieden) ga je de band versterken door waardevolle infornatie, tips en produkten avan hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs aan te bieden.. Door voort te bouwen, maak je van een initiĆ«le koper langzaam een trouwe en vaste klant.
Op dit moment wordt uw internet bedrijf een business die tzt met winst verkocht kan worden. Wat zou je ervan denken om daarna nogmaals een of meerdere internet bedrijven op dezelfde manier te ontwikkelen. Succes.



Leo Verkoelen (serial entrepreneur)

Geen opmerkingen: