dinsdag 25 november 2008

Online guru’s - welke experts kun je vertrouwen?

Deze vraag werd me onlangs gesteld. Ik zal proberen hier een antwoord op te geven.Als eerste ga je natuurlijk in Google zoeken. Het web geeft veel informatie. Voordat je iets koopt, doe eerst een rondje Google naar meer informatie over de persoon of het gewenste produkt. Je typt de naam bij voorkeur tussen aanhalingstekens, zoals “Leo Verkoelen”. Als het een veel voorkomende naam is, wordt het natuurlijk iets moeilijker.

Daarna kijk je hoe lang ze al online zijn. Heeft de zgn. expert zich heerst pas geregistreerd dan moet je opletten. Veel experts hebben meerdere websites.
Ook kijk je naar testimonials. Zijn ze echt of gewoon verzonnen. Er zijn ook veel mensen die een bestaand produkt kopieren en daarna aanbieden als eigen produkt. Audio en video testimonials zijn natuurlijk weer meer overtuigend.

Hebt u de persoon zelf al ontmoet bv. op een ondernemersdag of een ander event. Ga naar een conferentie of een seminar waar de persoon als spreker aangekondigd is en beslis daarna of het de moeite waard is. Hou altijd in de gaten dat voor goede kwaliteit een passende prijs betaald moet worden.

Mrs Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: