zondag 9 november 2008

Waarom stoppen jonge ondernemers en starters vroegtijdig met hun onderneming?

Op deze korte vraag zoeken we graag samen met met u naar het ANTWOORD. Wij streven er naar om zo veel mogelijk ondernemers te helpen met hun bedrijfsvoering, zowel in goede als in slechte tijden. Kredietcrisis, milieuproblemen, oliecrisis, CO2 uitstoot… het zijn alle begrippen die van voorbijgaande aard zijn.We zoeken graag samen met u naar de gouden draad. Een lijn van A naar B. Een lijn van start naar het doel waar je naar toe wilt. Hierbij is het van belang om het doel helder in beeld te hebben. Zo voorkom je dat je te veel afgeleid wordt door bijzaken, zoals huisvesting, welk soort auto moet ik rijden e.d. Alles zaken die niet op het eerste plan staan.

Wie kan ons helpen met kleine succesverhalen die we graag publiceren op deze blog en op een van onze websites. Kun je ons helpen de discussie op gang te krijgen? Schrijf ons een berichtje met jouw echte naam of met een fantasienaam. Een van de forums waar je regelmatig interessante thema’s kunt vinden is www.higherlevel.nl

Nu iedereen praat over een recessie is de standaardreactie: bedrijven gaan bezuinigen op kosten (met name personeel, omdat dit een van de grootste kostenposten is), als goede tweede gaan ze geplande investeringen uitstellen of laten vervallen, vervolgens blijkt dat de klanten langzamer (dus later) gaan betalen en uw kredietbehoefte toeneemt. In deze situatie hebt u meer geld nodig en vervolgens blijkt dat de banken hogere eisen stellen. U zit met een probleem. De vraag is hoe snel en hoe goed kunt u dit oplossen en wanneer komt het vertrouwen terug en wat gaat de overheid doen om de dreigende recessie uit het slop te trekken. Zoals u ziet is het alleen uw eigen deel waar u aan kunt en moet werken om de komende vijf jaar te overleven.
Vertel ons hoe u er tegenaan kijkt, zodat we op deze blog een levendige discussie kunnen krijgen, waar iedereen wat van kan leren.

Geen opmerkingen: