maandag 3 november 2008

Starters krijgen zuurstof middels starterscontract

Wie start als ondernemer, kan ondersteuning goed gebruiken. Het starterscontract is een nieuwe stap in het beleid van de Belgische Stad Gent om beginnende ondernemers te helpen. Een starter kan een contract aangaan en krijgt dan financiële ondersteuning voor een maximumbedrag van 5000 euro voor vorming, professionele begeleiding of investeringen in hun zaak. In ruil belooft de starter drie jaar een beroep te doen op begeleiding en de vorming te volgen waarvoor hij zich engageert.
Uit onderzoek blijkt dat de slaagkansen van starters vergroten als ze beroep doen op deskundige begeleiding, vorming volgen en over voldoende startkapitaal beschikken. De Stad Gent baseert zich op dat onderzoek om beginnende ondernemers gericht te ondersteunen en faillissementen te helpen voorkomen.

De Stad Gent kiest bewust voor een contract, eerder dan een éénmalige subsidie. Elk contract wordt op maat gemaakt zodat de ondernemer passende ondersteuning krijgt .De starter engageert zich om drie jaar een beroep te doen op deskundige begeleiding en de afgesproken vorming te volgen. Wie beter begeleid wordt, heeft immers meer slaagkansen. Het starterscontract is geen losse maatregel. Het contract zal het ondernemerspotentieel van deze stad aanspreken en hen goed ondersteunen.

Herstarters meest gemotiveerdUit studies is gebleken dat herstartende bedrijven succesvoller zijn en dat herstarters beter gemotiveerd zijn dan andere starters. Toch durven heel wat ondernemers van gefailleerde bedrijven geen tweede keer de stap naar het ondernemerschap zetten.

Geen opmerkingen: