donderdag 27 november 2008

Hoe maak je van een idee in 6 maanden een winstgevende business?

Als je als jongeman of vrouw een business wil beginnen, moet je eerst een goed idee hebben. Met een perfect idee kun je je onderscheiden van de massa. Laat niet de markt bepalen hoe je werkt en met wie je werkt – bepaal het zelf.

Probeer het ondernemersrisico klein te houden en laat de markt bepalen of je een winnend concept hebt. Functioneert het niet zoek dan naar een ander en beter bij de markt aansluitend idee. Zoek partners of compagnons die goed zijn op gebieden waar je zelf zwak bent. Maak het plezierig voor klanten om bij je te kopen door het risico voor hun te verkleinen of geheel weg te nemen. Dit geldt in het bijzonder voor een webbased onderneming. Zodra je klantenbestand groeit… vergeet dan niet dat het vijf keer goedkoper is om aan bestaande klanten te verkopen dan om steeds nieuwe te vinden.

Werk aan je eigen categorie, zodat je bedrijf in de belevenis van de klant onderscheidend is. Als het kan … een Aha belevenis. Blijf de juiste vragen stellen om tot creatieve oplossingen te komen. Zodra je successen boekt… vergeet niet ze te vieren met degene die je dierbaar en beloon jezelf.. Geniet van het leven en geef terug aan de maatschappij. Happy business!

Geen opmerkingen: