maandag 24 november 2008

Waarom wilt u ondernemer worden?

Als u een onderneming gaat beginnen liggen de beste kansen in hoogtechnologische industriƫn. We praten niet alleen over computers en telecom, maar ook over biotechnologie, ruimtevaart, electronica, nanotechnologie, medische apparatuur, pharmaceutica, robotica, en andere kennis-intensieve sectoren.

Voor alle starters geldt dat u eerst moet kijken of er een markt voor uw idee is en hoe sterk de concurrenten zijn. Onderschat nooit een concurrent, speciaal als hij in het nauw gedreven wordt kun je voor verrassingen komen te staan. Dit overkwam mijn vriend Wim enige jaren geleden. Zijn bedrijf doet het momenteel weer uitstekend: kwaliteit, service en uitstekende prijzen. Maar hij is ook een echte vernieuwer ….. Allergie Vrij Slapen krijgt binnenkort een nieuwe betekenis. Zie zijn blog.

Laat ik u nog even iets vertellen over een andere vriend. Hij stond aan de wieg van een ICT bedrijf dat in een tiental jaren een enorme groei doormaakte. Er werd met hart en ziel gewerkt. Iedereen deelde in de groei… meer verantwoordelijkheid, beter salaris en arbeidsvreugde. Op een dag stopte de groei, het bedrijf werd weer kleiner en kleiner. Mijn vriend, zijn naam is Jo, maakte een nieuwe start als zelfstandig ondernemer. Zijn specialiteit was en is het inrichten van ICT-ruimtes voor grote en kleinere bedrijven. Hij richt zich nu met succes op het begeleiden van …. (wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: