zondag 14 december 2008

Eigen bedrijf starten of kiest u voor een baas boven u


De voordelen voor het werken voor een baas zijn legio o.a. vaste werktijden, vast salaris, regelmatig een salarisverhoging, vast pensioen, bedrijfsuitjes en soms een extra maandsalaris. Met de huidige kredietcrisis en de volgende die nog zullen komen is een en ander echter iets minder zeker.


De voordelen van het eigen baas zijn ontdek je meestal eerst na 3 jaar ploeteren, aanpassen en zoeken naar het juiste pad. Zodra je het
juiste pad hebt gebaand en het steeds breder en mooier maakt ga je de kansen zien. Nu kom je tot financiƫle vrijheid voor jezelf en je familie. Je werkt met plezier meer dan 35 of 40 uur per week, omdat het voor jou geen werken maar een spel is. Een groot voordeel is dat je leert incasseren (het lijkt wel sport), je komt sterker uit de strijd. Het zal je niet vreemd voorkomen dat dit ook goed is voor een lang leven in gezondheid.

Als u zich nu afvraagt of het tijd is om een
eigen bedrijf te starten dan is deze pagina aan het goede adres besteed. In meer dan 40 jaar bedrijfservaring heb ik al vele ups en downs meegemaakt, zoals hoge rente, personeelstekort, grondstoffentekort, traag betalende klanten, nieuwe wetgeving, etc. In mijn favoriete tijdschrift FORTUNE las ik onlangs een artikel over Charles Schwab , de oprichter en eigenaar van gelijknamige firma (Investment Services including Online Investment). In een periode van 41 jaar heeft hij zijn firma met succes door velerlei crisisen geleid.

Hij is nu een Multi-biljonair (Let op: maandag, 15 december 2008 laatste dag van de Miljonair Fair RAI Amsterdam, toegangskaarten 75 Euro p.p.). Op de vraag of aandelen nu goedkoop zijn gaf Mr. Charles Schwab als antwoord: “ja ze zijn echt heel goedkoop, maar dit wil nog niet zeggen dat je nu moet kopen”. Ze kunnen nog altijd goedkoper worden. De natuurlijke neiging is om nu je eigen aandelen te verkopen, maar hier moeten we tegen vechten… wachten op betere tijden is beter”.

Op de volgende vraag “u bent een succesvol ondernemer”, “welk advies geeft u aan jonge ondernemers “is zijn antwoord: op de eerste plaats moet je passie hebben voor wat je doet, koppel dat aan voldoende kennis van je branche en je bent op de goede weg”.

Leo Verkoelen (meer dan 40 jaar internationaal actief in zaken)

Geen opmerkingen: