vrijdag 12 december 2008

Miljarden verdampen en vormen elders als condens weer nieuwe miljarden – zorg dat u er een graantje van meepikt

De huidige crisis, crissisen zijn van alle tijden, heeft een opschoon-effect. Zwakke broeders, inefficiënte bedrijven, overbodige organisaties verdwijnen. Het is het natuurlijke proces van overgang naar een nieuwe fase. Elke geboorte van iets nieuws gaat gepaard met spanning en soms persoonlijk leed. Maar het is ook een blijde gebeurtenis.

Nieuwe situaties ontstaan en hierdoor nieuwe mogelijkheden voor degenen die er klaar voor zijn. Voor iedereen die voorbereid is om te ontvangen. UnitedStarters, het online centrum voor starters en jonge ondernemers, wil u hierbij graag van dienst zijn.

Wat in elk geval waar is, is dat een flink aantal ondernemers failliet zullen gaan in de hudige crisis. We praten over failliet gaan in de crisis en niet over failliet gaan door de crisis. Bij een goede strategie is de kans om te overleven groter dan het gemiddelde. Aan een faillissement of bedrijfssluiting gaat een periode van veel stress vooraf, zowel voor werknemers als de eigenaren.


Schulden stapelen zich op, steeds meer rekeningen blijven onbetaald, laatste strohalmacties worden uitgevoerd met hoge credietkosten, beroepsoplichters doorkruisen uw pad en slaan hun slag. Uw hoofsd is overvol, u kunt niet meer logisch denken. Ziektes slaan toe en als laatste komen curatoren die vaak een faillissement in stand houden zolang er nog wat voor hemzelf te verdienen valt (uiteraard zijn de meest van goede wil).

Een levensverhaal – in boekvorm - van een ondernemer die het allemaal al meegemaakt heeft vindt u op de blog van Arno van Veen (
www.opstaan.blogspot.com). Van harte aanbevolen.

Leo Verkoelen en partners

Geen opmerkingen: