maandag 15 december 2008

Wat is jouw passie als baas van je eigen bedrijf?

Het leiden van een bedrijf is vermoeiend, kost veel tijd, en is soms frustrerend. Het is niet vreemd als je een moment hebt dat je het even niet meer ziet zitten. Echter, als je zelf niet enthousiast bent over je produkten en diensten, dan zal niemand dat zijn. En wie wil een produkt kopen van een bedrijf dat er zelf niet enthousiast voor is?

Hier een paar tips om snel je passie weer terug te krijgen:
# Schrijf alle redenen op waarom je van je produkten of services houdt

# Vertel anderen het verhaal hoe je ondernemer bent geworden

# Vorm in gedachten een beeld hoe je bedrijf er over vijf jaar kan uitzien, zelfs als het je onrealistisch voorkomt… vooral dan !!

# Lees stimulerende boeken, blogs (uiteraard deze!) en artikelen over succesvolle ondernemers en over het ondernemerschap in het algemeen

# Neem de tijd om te relaxen … om je accu opnieuw op te ladenKijk, je bent ondernemer geworden omdat je een reden had. En hoe je over je firma denkt wordt gereflecteerd door de risico’s die je neemt, de manier waarop je met je klanten omgaat, en de winsten die je maakt.

De oprichter van McDonald’s (Ray Kroc) heeft gezegd: als je alleen werkt voor het geld, bereik je nooit veel – echter als je houdt van wat je doet en de klant altijd op de eerste plaats zet dan kan het
succes niet uitblijven.

TOON PASSIE! Wees enthousiast, leer van je bedrijf te houden, van je klanten, en het eenvoudige genoegen van
eigen baas te zijn. Breng dit enthousiasme over op je personeel en je klanten en je zult een enorm verschil gaan zien in de groei van je bedrijf.

Mrs. Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: