donderdag 4 december 2008

Hoe bouw je een vetgave Business Website

Het internet is een geweldige hulp voor kleine ondernemers. Maar je moet wel een goede site bouwen die de aandacht trekt en bezoekers omzet in kopers. Voor veel ondernemingen is de website het eerste contact met uw bedrijf. De kwaliteit van je site is vaak een maat voor de kwaliteit van je business. Een goed georganiseerde site kan je helpen om beter de huidige crisis door te komen. Veel conversatie die vroeger via de telefoon ging, gaat tegenwoordig al via de websites van de fabrikant of dealer.

Menige website is toe aan een herziening, aan een nieuwe lancering in een aan de tijd aangepaste vorm. Voor een website is een eenvoudig te onthouden naam van groot belang. Helaas zijn veel namen al niet meer beschikbaar. Gezien de geringe kosten voor het registreren van een deinnaam is het vaak verstandig om meerdere namen vast te leggen bv. Bakkerij Houben en als je bekend bent vanwege “Roggelse krakelingen” dan is een goed idee om ook de domeinnaam www.RoggelseKrakelingen.nl te laten vastleggen.Heel belangrijk voor elke site is dat de navigatie logisch en gemakkelijk is. Dit betekent als je een uitklapbaar menu toepast (populair en algemeen aanvaard), ga dan niet verder door een submenu onder het menu te hangen. Dit wordt snel frusterend en de klanten verlaten direct je site. Gebruik eenvoudige en goed uitziende illustraties, zoals foto’s en tekeningen. Dit geldt ook voor uw logo.

De website dient niet alleen om jouw bedrijf te presenteren, maar ook om geloofwaardigheid op te bouwen. Het is een goed idee om foto’s en beschrijvingen van medewerkers te plaatsen. Heel goed werkt het plaatsen van referenties van tevreden klanten. Als je een klantenlijst hebt met diverse bekende namen, gebruik deze dan (uiteraard eerst toestemming vragen aan de klant).

De beste sites hebben echter weinig waarde als de zoekmachines , zoals Google en Yahoo , ze niet kunnen vinden. Selecteer m.b.v. Google Adwords een groot aantal veel voorkomende en voor uw bedrijf relevante zoekwoorden of zoekwoordencombinaties. Een beddenzaak kan bv. gebruiken “Boxspring”, ”allergie vrij slapen”, “medicomfort boxspring” en “goedkope boxsprings”.

Advocatenkantoren, klinieken en detailhandels zijn vaak zeer plaatselijk gebonden. Voor hun is het van belang om vermeld te worden in regionale websites, zoals ilocal, telefoongidsen, brancheverenigingen, gemeentelijke gidsen, sportverenigingen e.d.

Als u met een nieuwe site gaat komen, is het niet verkeerd om vantevoren hieraan al enige bekendheid te geven. Dit kan door metatags (alleen leesbaar voor zoekrobots) op de website die “under Construction” is te plaatsen. Kijk ook eens op de site van UnitedStarters, het online centrum voor starters en jonge ondernemers.

Leo Verkoelen en partners

Geen opmerkingen: