donderdag 18 december 2008

Jongeren willen niet meer onder een baas werken

Werken voor een baas of als zelfstandige? De uitzendorganisatie Kelly Services heeft in diverse europese landen incl. Nederland een onderzoek gedaan naar de voorkeur van jongeren.

Het valt op dat de ondernemerszjn bij jongeren is toegenomen, hoewel ze voorheen tevreden waren met een vaste baan bij een bedrijf. Veel jongeren verkiezen eigen bedrijf boven het zijn van loonslaaf. De zekerheid van een vaste baan bij een groot bedrijf stelt steeds minder voor. Door de huidige kredietcrisis wordt dit nogmaals extra benadrukt. Velen geloven dat ze zich evenveel en zelfs meer zekerheid kunnen bieden door zelfstandig te worden. Dit geldt voor werknemers van alle leeftijden.

Kansen worden ook gecreëerd doordat grote bedrijven steeds meer gaan outsourcen. Dit schept kansen voor iedereen die zijn eigen start goed heeft voorbereid en zorgt voor een goede begeleiding. Op de site van
UnitedStarters vindt u aanknopingspunten voor uw eigen start. De jongeren van nu zijn goed geïnformeerd en bekijken hetgeen de werkgever aanbiedt met een critische blik. Menigeen die zijn vaste baan wil opzeggen, opteert voor een werk als adviseur, freelance werker en als interim manager.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: