vrijdag 12 december 2008

Zal Web-Winkel-Land oftwel e-commerce als winnaar uit de huidige crisis komen


Het gaat goed met de webwinkels. Fullfillment bedrijven spreken van meer orders. Hoe kan dat? De verklaring is vrij simpel. De huidige crisis laat iedereen extra op de kosten letten., Je kunt immers de Euro maar een keer uitgeven. Daarom is een webshop, een internetwinkel, een goede optie. De kosten zijn relatief laag en de shop heeft een minimale overhead. Geen huurcontract, geen vergunningen, geen rompslomp met papieren en documenten.

Met een
webshop kun je zelfs de voorraad laag houden (dus minder kans op winkeldochters als een produkt uit de mode raakt), dus altijd actueel zijn, en eventueel kun je de voorraad rechtstreeks vanuit de fabrikant, importeur of grossier laten verzenden. Je hebt voor een webshop niet veel meer nodig dan een hostingprovider en je website.
En hoe moet het met de stenen winkel die u hebt of waar u werkt. Geen nood. Start zelf een webshop. Wehkamp, een bedrijf dat ook heel actief is met hun webwinkel, is onlangs overgenomen door het management en enige investeerders. Ook zei verwachten dus blijkbaar meer omzet en winst voor de komende magere, door crisis, getekende jaren.


Leo Verkoelen en
partners

P.S. De eigenaren van www.ffshoppen.nl , dit is een online verzamelplaats van produkten en webwinkels, merken ook al dat er meer vraag komt van klanten. De klanten van ffshoppen hebben geen zorgen over het onderhouden van een eigen shop, maar profiteren toch van de voordelen van online verkoop.

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal eens dat het goed gaat in deze sector. Bij het merendeel van onze ruim 300 klanten gaat de omzet de laatste maanden omhoog.

Tip voor mensen die een webshop willen beginnen. Wij organiseren een gratis workshop met als thema Succesvol een Webshop Beginnen. Je kunt je aanmelden via: http://www.one-stop-webshop.nl/site/formulier/workshop-webshop-beginnen.html